Keukentrends 2023

Heeft u al jaren dezelfde keuken en bent u er inmiddels een beetje op uitgekeken? Dan wordt het misschien wel tijd voor een nieuwe keuken gebaseerd op de mooiste keukentrends van 2023. U hoeft niet per se gelijk een nieuwe keuken aan te schaffen. Ook met wat kleine aanpassingen of een keukenrenovatie kunt u uw keuken al een hele nieuwe uitstraling geven! Dan is het nu natuurlijk de vraag hoe uw nieuwe keuken eruit moet komen te zien. Er zijn namelijk zoveel opstellingen, kleuren en materialen om uit te kiezen. Laat u bij uw keuze leiden door uw gevoel en voorkeuren, maar ook door de nieuwste keukentrends van 2023! Het is namelijk wel zo fijn als u meegaat met de tijd en voorzien bent van de nieuwste keukensnufjes! De trends van dit jaar zijn innovatief, maar tegelijkertijd tijdloos, waardoor u absoluut geen spijt zult krijgen van uw keuken geïnspireerd op de nieuwe keukentrends van 2023. Nu bent u waarschijnlijk heel benieuwd naar wat deze trends allemaal zijn. Hier vertellen wij u graag meer over! 

Keukentrends 2023 – welke kleuren zijn in? 

Met een bepaalde kleur keuken kunt u opeens een heel ander gevoel en een hele nieuwe look aan uw huis geven! In de keukentrends van 2023 zien we veel verschillende kleuren terugkomen. Vooral nude-tinten en pastelkleuren zoals zachtgroen (lees alles over het veelzijdige groen) en Sahara beige zijn helemaal trendy. Met zo’n prachtig kleurtje creëert u meteen een statement keuken. Ook zorgen deze natuurlijke en zachte kleuren voor een rustgevende sfeer in uw keuken. Ook grijsgroen is dé kleur van dit jaar als het om keukens gaat. Deze zachte tint kan perfect worden gecombineerd met veel verschillende materialen. En niet te vergeten: de zwarte keuken! Met een zwarte keuken geeft u uw huis een stoere, edgy look. Tegelijkertijd straalt zwart een bepaalde luxe en geraffineerdheid uit. Dus ga niet voor veilig door weer voor een witte keuken te kiezen, want een keuken met een bijzondere kleur voegt zoveel meer toe aan uw huis! Als u nog twijfelt over de juiste kleur, kijk dan eens op onze website voor inspiratie keukentrends 2023 of vraag de hulp van één van onze enthousiaste en ervaren keukenspecialisten. Wij helpen graag om de perfecte kleuren voor uw keuken uit te kiezen. 

Andere nieuwe keukentrends 2023 

Maar naast het gebruik van Sahara beige, grijsgroen of een ander mooi kleurtje voor uw keuken, zijn er natuurlijk nog veel andere keukentrends in 2023. Een voorbeeld hiervan is de industriële keuken en de metalen keuken. Be bold en ga voor een mooie, strakke metaallook in brons, goud of een zwarte staaltint. Zo krijgt u letterlijk een schitterende keuken. U kunt een metalen keuken minder strak laten aanvoelen door te werken met houten elementen zoals een houten werkblad of een houten achterwand. Zo creëert u een heel natuurlijke look. Een andere trend dit jaar, en waarschijnlijk ook de komende jaren, is minimalisme. Onder het motto ”less is more” zien we bijvoorbeeld steeds vaker handvatten van de kastjes vervangen worden door greeploze kliksystemen. Verder worden zoveel mogelijk apparaten weggewerkt in opbergruimtes. Op deze manier voelt de keuken strak, rustgevend en clean aan, wat ook weer fijn is bij het inrichten van een kleine keuken. Tot slot is ook duurzaamheid een belangrijk thema onder de keukentrends van 2023. Wilt u weten hoe u uw keuken duurzamer kunt maken of bent u benieuwd naar nog meer keukentrends of welke vloer bij een houten keuken past? Maak dan een afspraak in onze keukenzaak in Echt om geïnspireerd te worden. 

Benieuwd naar de keukentrends van 2024? Lees dan deze blog!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print