De keukentrends van 2024

De keuken: een plek waar we koken, tot rust komen en samenkomen met familie en vrienden. Het is een belangrijke plek in het huis, waar u waarschijnlijk ook veel tijd doorbrengt. Sommige keukentrends blijven ieder jaar terugkomen, maar in 2024 zijn er ook een aantal nieuwe trends die steeds populairder worden. In deze blog vertellen we u meer over de nieuwste keukentrends van 2024. Als een nieuwe keuken binnenkort op de planning staat, komt deze blog zeker van pas!

Trend 1: nature is calling

Breng het buitenleven naar binnen met natuurlijke materialen, groene planten en aardse tinten. Deze trend creëert een natuurlijke en organische sfeer, waardoor u helemaal tot rust komt. Combineer natuurlijke materialen zoals steen en hout, met bruine en beige tinten. Als u toch iets meer kleur wilt toevoegen aan uw natuurlijke keuken, ga dan voor kleuren als donkergroen, groen/blauw of diepblauw. Zo voegt u een mooi kleuraccent toe, zonder dat het de rustgevende uitstraling van de keuken doorbreekt. Op het gebied van materialen en accessoires zijn de opties eindeloos. Het is met deze trend dus mogelijk om uw keuken volledig naar wens aan te passen, echt een favoriet in 2024!

Trend 2: soft edges

Rechte hoeken en harde lijnen zijn verleden tijd met deze trend. Afgeronde hoeken zijn in 2024 een echte trend en zult u vaak zien in de interieurwereld. Denk bijvoorbeeld aan de ronde of ovalen eettafels die u nu overal ziet. Het is niet alleen gezellig om aan een ronde tafel te eten, maar ook nog eens heel stijlvol! Naast tafels begint het nu ook in kasten terug te komen. Echter, het is niet altijd even makkelijk voor een ontwerper om een praktische kast afgeronde hoeken te geven. Of we het echt volledig in de keukenkastjes gaan terug zien, is nog maar de vraag. Steeds meer architecten experimenteren ermee, dus wie weet! Voor nu houden we het dus op ronde tafels én mooie accessoires met ronde vormen.

Trend 3: timeless classic

Dé trend die altijd weer terugkomt is de witte keuken. Stijlvol, elegant en klassiek, deze keuken blijft altijd een blikvanger, zeker wanneer de keuken is afgewerkt met een strakke finish. Moderne keukens hebben vaak een minimalistisch ontwerp, waarbij de nadruk ligt op strakke lijnen. Het gebruik van wit geeft een frisse uitstraling met een chic randje, wat een populaire keukentrend wordt in 2024. De kleur van het aanrechtblad heeft ook een grote invloed op de sfeer in de keuken. Een volledig witte keuken is een echte klassieker, maar krijgt een volledig nieuwe uitstraling als je er een graniet blad aan toevoegt. De witte keuken met een graniet blad geeft een vleugje luxe en elegantie, waarmee u uw keuken onderscheid van de rest. Voeg nog een aantal leuke accessoires toe en geniet nog jaren van deze tijdloze klassieker!

witte keuken

Trend 4: ton sur ton

De ton sur ton trend was in 2023 al een echte hit en blijft ook in 2024 erg populair. Bij de ton sur ton trend worden verschillende tinten en texturen van dezelfde kleur gecombineerd. Het geheel blijft hierdoor rustig en uniform, maar ook interessant vanwege de texturen. Vaak wordt er gedacht dat de ton sur ton trend een vrij saaie uitstraling heeft, maar niets is minder waar! Deze trend straalt door zijn eenvoud, waardoor u wordt uitgedaagd om buiten het boekje te denken. Als u deze trend wilt toepassen, moet u gaan nadenken over meer dan alleen kleur, wat nog wel eens lastig kan zijn. Met ton sur ton trend benadrukt u het minimalisme van de keuken, zonder de elegantie te verliezen.

Trend 5: Japandi style

In 2024 is er een nieuwe opkomende trend voor keukens en interieur, genaamd de Japandi stijl. Deze stijl is een combinatie van de moderne Scandinavische stijl en de natuurlijke Japanse stijl. De ruimte wordt hierdoor rustgevend door de natuurlijke elementen, maar tegelijkertijd ook functioneel vanwege het Scandinavische minimalisme. Bij een keuken in Japandi stijl worden lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen gebruikt. De nadruk ligt hier vooral op eenvoud en less is more. De Japandi stijl zullen we dus nog vaak terug zien komen in de keukentrends van 2024.

Trend 6: crème de la crème

De kleuren beige en crème veroveren de laatste jaren hun plekje in de wereld van interieur. Ook in de keukentrends van 2024 zijn deze kleuren niet weg te denken. De allround en lichte uitstraling van deze kleuren biedt de perfecte basis voor elke keuken. De stijl van de keuken kan variëren bij deze trend, bij een landelijke keuken kan beige een mooie basis zijn, maar ook bij een minimalistische keuken. De accenten en vormen zullen het verschil laten zien tussen een landelijke en minimalistische keuken. Daarnaast is deze trend natuurlijk goed te combineren met de ton sur ton trend, ga bijvoorbeeld voor een keuken volledig in de kleur taupe. Deze natuurlijke kleuren zullen we voorlopig nog blijven zien, dus niet alleen in de keukentrends van 2024.

De keuken is een plek waar u met uw gezin, familie of vrienden samenkomt en veel tijd spendeert. Het belangrijkste is dus dat de stijl en kleuren van de keuken bij u passen. Deze trends zijn slechts een aantal voorbeelden van de mogelijkheden bij Paul Knip Keukens. Als u nog niet helemaal weet wat u graag zou willen, plan dan een adviesgesprek in bij ons. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print