Houten keukens

Een gevoel van warmte, van thuiskomen, van vertrouwd en elke dag een beetje mooier. Dát is wat een houten keuken in uw huis kan betekenen. Vaak wordt bij hout meteen gedacht aan een landelijke keuken. Toch past het in een breed scala aan stijlen. Van klassiek tot industrieel, maar ook modern en design: het is maar net hoe u het combineert. Zo kunt u hout subtiel terug laten komen in de vorm van accessoires zoals grote snijplanken of kommen. Ook een paar grote houten planken om pannen en borden op te zetten zijn altijd een mooie toevoeging. Maar u kunt het ook grootser aanpakken. Denk hierbij aan een houten eettafel, houten keukenkastjes of juist een houten aanrechtblad. Of wat dacht u van een combinatie hiervan met een kookeiland met eettafel? Er is veel mogelijk dus. Bij Paul Knip Keukens adviseren we u graag.

Daarom Paul Knip Keukens

Inspiratie Houten keukens

houten keuken met zwart blad

Finka

Alaska

Vanaf € 12.500,-

keukens venlo, Ceramic Oaks

Ceramic Oaks

houten keuken

Camelot Castle

Chalet

Chalet

Siena Extreme en Dover

Een keuken met hout: welke soorten zijn er?

Er zijn een aantal soorten hout die bij houten keukens gebruikt kunnen worden. Of u nu kiest voor een grovere soort, omdat u houdt van een boeren keuken, of dat u een iets verfijndere optie kiest, overal is een geschikte houtsoort voor. Een van de meest populaire soorten is eikenhout. Het is een sterke en harde houtsoort die gemakkelijk te behandelen is. Daarnaast is eikenhout licht van kleur en combineert daarom mooi met bijvoorbeeld wit of pasteltinten, voor een frisse en ruimtelijke look. Toch is het ook perfect te combineren met RVS of metaal voor een interessant contrast tussen donker en licht. Een andere lichte houtsoort die goed combineert, is esdoorn. Ook deze soort is makkelijk te behandelen en veelzijdig, ideaal voor uw houten keuken.

Kiest u liever voor iets uniekers? Dan is wengé een goede keuze. Deze harde, donkere houtsoort afkomstig uit Afrika staat bekend om zijn duurzaamheid en warme uitstraling. Het hout heeft een donkerbruine tot zwarte kleur, vaak met lichtere bruine strepen, wat zorgt voor een unieke look. Ook beukenhout kan uw keuken met hout een unieke uitstraling geven. Beukenhout staat bekend om zijn lichtbruine kleur, maar heeft de mogelijkheid om verschillende kleuren aan te nemen na behandeling. Deze houtsoort is veelzijdig, sterk en laat zich makkelijk combineren met andere materialen.

Naast al deze genoemde houtsoorten zijn er tegenwoordig ook steeds meer houtlook alternatieven. Deze zijn vaak niet van echt te onderscheiden, maar bieden wel de voordelen van makkelijker onderhoud en weerstand tegen vocht, warmte en krassen. Daarbij zijn deze opties vaak voordeliger. Er is dus voor elk budget wel iets mogelijk op het gebied van keukens met hout.

5 voordelen van een houten keuken

Een houten keuken heeft vele voordelen. Wij hebben de vijf voornaamste voor u op een rijtje gezet:

  • Natuurlijke uitstraling: hout voegt warmte en natuurlijke schoonheid toe aan elke ruimte. De unieke patronen en kleuren van hout zorgen voor een sfeervolle en uitnodigende keuken, wat bijdraagt aan een gezellige sfeer​​.
  • Duurzaamheid en sterkte: houtsoorten zoals eik en wengé staan bekend om hun sterkte en duurzaamheid. Dit maakt ze zeer geschikt voor het intensieve gebruik dat veel keukens met hout moeten verduren. Met de juiste zorg en onderhoud kan een houten keuken zo vele jaren meegaan​​.
  • Veelzijdig: hout kan worden bewerkt en afgewerkt op verschillende manieren. Dit maakt het makkelijk om een keukenontwerp te creëren dat past bij elke stijl, van traditioneel tot modern. Hout kan ook worden gecombineerd met andere materialen om een unieke en gepersonaliseerde look te creëren​​​​.
  • Tijdloos: houten keukens hebben een tijdloze uitstraling die niet onderhevig is aan de snel veranderende trends in keukendesign. Dit maakt een keuken met hout tot een langetermijninvestering die niet snel uit de mode raakt​​.
  • Milieuvriendelijk: hout is een hernieuwbare bron. Dit betekent dat het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen een milieuvriendelijke keuze kan zijn voor uw keuken. Daarnaast zijn er opties zoals fineer en houtlook materialen die de uitstraling van hout bieden, maar minder impact hebben op het milieu, omdat ze minder hout gebruiken of gebruikmaken van gerecyclede materialen​​.

Wilt u weten welk hout het best bij uw wensen en budget past? Van fineer tot hout look keukens, bij Paul Knip Keukens weten we er alles van en kunnen we u adviseren. Kom gerust langs in onze showroom in Echt en laat u inspireren. Of plan vandaag nog een adviesgesprek in!