Greeploze keuken – nadelen en voordelen

Tegenwoordig is de greeploze keuken helemaal hip. Als u een greeploze keuken overweegt, dan houdt u waarschijnlijk van de moderne look die een greeploze keuken uitstraalt. Maar wilt u weten of een greeploze keuken echt iets voor u is? Lees dan snel verder! Wij vertellen u in deze blog namelijk alles over de greeploze keuken en zijn nadelen en voordelen. Zo kunt u kijken of de voordelen voor u opwegen tegen de nadelen en of een greeploze keuken bij u past.

Voordelen van een greeploze keuken 

Veel mensen zweren bij een greeploze keuken, en om verschillende redenen. Wij zetten de verschillende voordelen van een greeploze keuken daarom voor u op een rijtje en beginnen met het grootste voordeel. 

Makkelijker schoon te maken 

Veel mensen hebben een hekel aan schoonmaken. Bij een gewone keuken moet u ook nog eens schoonmaken rondom alle grepen. Dit houdt natuurlijk erg op qua tijd. Bij een greeploze keuken hoeft u maar met een doekje over de deuren te vegen en is de keuken zo schoon. Dit is een van grootste voordelen van een greeploze keuken. 

Keuken ziet er groter uit 

Waarschijnlijk denkt u bij grootte: hoe kan grootte nu een voordeel van een greeploze keuken zijn? Wij zullen het u uitleggen. Doordat u gebruikmaakt van keukenkasten zonder handgreep, ziet de keuken er meer uit als een geheel en wordt deze optisch groter. En wie wil dat nu niet? Dus, ideaal voor een kleine keuken!

Veilig 

Heeft u kleine kinderen? Dan is een greeploze keuken zeker iets voor u! Met kleine kinderen staat veiligheid natuurlijk altijd voorop. En met kleine kinderen is veiligheid dan ook het grootste voordeel van de greeploze keuken. Hoe vaak rennen kinderen wel niet door het huis en bezeren ze zich in een keuken aan de handgrepen. En niet alleen kinderen bezeren zich er regelmatig aan, ook volwassenen. Met een greeploze keuken gaat u voor de zekerheid dat uw kinderen zich niet kunnen bezeren én dat u zich niet kunt bezeren. Buiten dat een greeploze keuken veilig is, is een greeploze keuken voor sommige mensen ook een gebruiksgemak. U krijgt greeploze kastdeuren namelijk een stuk makkelijker open dan andere deuren als u uw handen vol heeft. 

Nadelen van een greeploze keuken 

Natuurlijk heeft de greeploze keuken niet alleen maar voordelen. Aan ieder voordeel hangt ook een nadeel, zegt men wel eens. Daarom hebben we ook de nadelen van een greeploze keuken voor u uitgezocht en op een rijtje gezet. 

Vetplekken sneller zichtbaar 

Het makkelijk schoonmaken van de keuken is natuurlijk een voordeel, maar een greeploze keuken moet ook wat vaker worden schoongemaakt. Greeploze keukens hebben namelijk vaak een moderne stijl, met keukendeuren in hoogglans. Een van de nadelen van een greeploze keuken is dan ook dat u heel snel vetvlekken en vingerafdrukken zult bemerken. Maar dit probleem kan ook vermeden worden, namelijk door een ander materiaal dan hoogglans te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan hout. Zo creëert u ook meteen weer warmte in uw keuken. 

Minder kastruimte 

Zoals eerder besproken kan een greeploze keuken er groter uitzien, maar is deze ook daadwerkelijk groter? Het antwoord hierop is nee! Dit is dan ook een groot nadeel van een greeploze keuken. Een greeploze keuken is niet volledig greeploos, er wordt namelijk gewerkt met greeplijsten. Dit zijn lijsten die aan de bovenkant of zijkant van de kastlade zitten. Hierin zitten vaak handgrepen verwerkt, voor als het systeem niet goed werkt. Door deze greeplijsten blijft er wat minder kastruimte over. Over het algemeen wordt er gezegd dat bij een greeploze keuken 5% minder kastruimte ter beschikking is. U kunt voor uzelf afwegen of dit daadwerkelijk een nadeel van een greeploze keuken is voor u. Als u niet zo heel veel keukenspullen heeft, zal dit minder snel een echt nadeel zijn. 

Zwaardere deuren 

Bent u maar klein, en weet u van uzelf dat u niet al te veel kracht heeft? Dan zal de zwaarte van de deuren een van de nadelen voor u zijn van de greeploze keuken. Het verschilt per keuken hoe zwaar de keukenkasten zijn, maar over het algemeen zijn deze een stuk zwaarder dan normale keukenkasten. Dit komt door de materialen die zijn gebruikt om van de keuken een greeploze keuken te maken. Uiteraard zullen deze niet zo zwaar zijn dat u er superhard aan moet gaan trekken, maar het zal net wat meer energie kosten om deze deuren te openen. 

Hopelijk hebben deze voordelen en nadelen van de greeploze keuken de overweging voor u wat makkelijker gemaakt. Mocht u toch nog vragen hebben over de nadelen van een greeploze keuken of juist de voordelen van de greeploze keuken, twijfel dan niet en neem vooral contact met ons op. Wij zijn er om u te helpen met de beste keuze. U bent ook altijd welkom in onze showroom in Echt, waar u onze greeploze keukens kunt zien van onder andere het merk Villeroy & Boch. Maar ook tal van andere keukens zijn hier te bekijken – of u nu voor een landelijke keuken gaat of toch voor een moderne keuken. Wij hebben het allemaal. Hopelijk zien we u snel! Meer informatie? Lees hier meer over de keukentrends van dit jaar.

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print