Kleine keuken

U heeft niet alle ruimte van de wereld nodig om een complete keuken te laten installeren: met een slim ontwerp creëren we juist ruimte in een kleine keuken. Bij Paul Knip Keukens denken we in oplossingen en hebben we jarenlange ervaring in het vormgeven van keukens in allerlei soorten en maten. Dus ook als u op zoek bent naar een keuken voor een kleinere ruimte, kunt u bij ons terecht!

Daarom Paul Knip Keukens

Inspiratie Kleine keuken

elemets keuken

Elemets

Kwaliteit keukens voor kleine ruimtes

Niet iedereen heeft de ruimte voor een grote keuken met een extensief kookeiland. Wellicht woont u in hartje centrum of heeft u als starter een studio gekocht. U heeft dan simpelweg een kleiner woonoppervlakte en krijgt dus waarschijnlijk ook te maken met een kleine keuken. U wilt deze keuken wel graag gaan moderniseren en volledig afstemmen op uw smaak. Dat is geen probleem als het aan ons ligt!

Paul Knip gaat graag op creatieve wijze aan de slag om een mooie en praktische kleine kwaliteit keuken voor u te creëren! Wij hebben een groot aanbod aan keukens voor kleine ruimtes, dus of u nu graag een boeren keuken of een duurzame keuken wenst, wij maken het graag voor u waar. Wij bieden een totaaloplossing aan voor uw kleine ruimte: een praktische keuken inclusief montage.

Een kleine ruimte optimaal benutten

Ook op weinig vierkante meters kunnen we een prachtige keuken met veel sfeer en praktische elementen kwijt. Door uw ruimte optimaal te gebruiken en door ook de hoogte in te werken, zorgen we ervoor dat u in uw keuken alles heeft wat een keukenprins(es) zich kan wensen. We verwerken zoveel mogelijk opbergruimte in de kleine ruimte, zodat u uw keukengerei, bestek, pannen, potten en etensvoorraden netjes kunt opbergen. Zo is het bijvoorbeeld slim om te werken met lange keukenkasten en planken aan de muur. We kiezen voor een keukenindeling die in uw keuken in Stein, Echt, Roermond of waar dan ook het beste tot zijn recht komt.

De beste keukenopstelling voor kleine keukens

Zoals u wellicht al heeft gezien, zijn er enorm veel verschillende keukenopstellingen waar u uit kunt kiezen. Bij kleine keukens wordt de keuze uit opstellingen iets beperkter. Welke keukenopstelling in uw geval het meest geschikt is, hangt vooral af van de vorm van uw keukenruimte. Heeft u bijvoorbeeld een smalle langwerpige ruimte, dan is een rechte keuken waarschijnlijk de beste keuze. Een brede, korte ruimte is juist weer meer geschikt voor een hoekkeuken, U-keuken of keuken met parallelle opstelling.

Onze specialist adviseert u graag over de beste samenstelling voor de keuken in uw kleine ruimte. Samen kiezen we voor een keukenopstelling waarbij u zoveel mogelijk werkruimte en opbergruimte heeft, maar waarbij er wel voldoende loopruimte overblijft. Het is natuurlijk wel belangrijk dat u zich nog vrijuit kunt bewegen en dat alle kastjes open kunnen gaan zonder enige problemen. Daar gaan wij uiteraard voor zorgen bij het ontwerp en de montage van uw kleine droomkeuken. Meestal geven we de voorkeur aan een ontwerp met greeploze keuken kastjes. Zo kunt u zich vrijuit bewegen in de relatief kleine ruimte en hoeft u niet bang te zijn voor pijnlijke botsingen.

Welke kleuren passen bij een keuken die klein is?

Het is natuurlijk de bedoeling dat uw kleine keuken zo groot mogelijk aanvoelt. De kleurenkeuze kan hier ook een groot verschil in maken. Zoals u misschien al weet zorgen lichte kleuren zoals wit ervoor dat iets optisch groter lijkt, terwijl donkere kleuren zoals zwart iets juist kleiner of smaller laten lijken. Als u een kleine keuken heeft, raden we dus aan om te kiezen voor stralende, lichte kleuren. U hoeft niet per se voor wit te gaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van een zachte pastelkleur of een licht beige toon? Lichte kleuren reflecteren uitstekend het natuurlijke zonlicht waardoor uw keuken mooi oplicht en optisch groter lijkt.

Een kleine keuken op maat

Na het lezen van deze pagina weet u dat ook een kleine keuken grote mogelijkheden biedt. Het draait vooral om creatief denken en handig gebruik maken van de ruimte die u heeft! Mocht u al ideeën of wensen hebben voor uw kleine keuken, laat het ons dan vooral weten. Wij brengen uw ideeën graag tot leven.

Wij vullen uw droomplaatje graag aan met onze eigen adviezen. Bij een maatwerkkeuken kijken we niet alleen naar een slimme indeling, maar ook naar de materialen en kleuren die voor een ruimtelijk gevoel zorgen. Daarnaast adviseren we u over de juiste inbouwverlichting. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is in uw kleine keuken? Maak dan een afspraak in onze showroom of neem contact op voor meer informatie!