Waarom voor een witte keuken met zwart blad kiezen?

Een keuken is meer dan alleen een functionele ruimte om te koken; het is het kloppende hart van het huis waar gezinnen samenkomen om te koken, te eten en herinneringen te creëren. Het is vaak één van de belangrijkste ruimtes van het huis. Daarom is het van belang om de juiste keuken te kiezen. Een witte keuken met een zwart blad is een veel gemaakte keuze, deze combinatie is veelzijdig en tijdloos. Twijfelt u over een witte keuken met zwart blad? In deze blog vertellen we u alles over dit gouden duo.

Voordelen witte keuken

De kleur wit staat voor zuiverheid, licht en eenvoud. Dit zijn eigenschappen die ook in onze witte keukens terugkomen. Een witte keuken straalt elegantie uit en zorgt voor een open sfeer. Witte keukens staan al jaren in de top, dit omdat deze keukens tijdloos en stijlvol zijn. Deze keukens kunt u makkelijk aanpassen aan nieuwe trends, wat vaak wordt gedaan met kleine aanpassingen in decoratie.

Soorten witte keukens

Een keuken is in verschillende stijlen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan modern, landelijk, luxe en klassiek. Om de juiste stijl keuken te kiezen moet u nagaan waar u van houdt en welke stijl in uw huis past. Als u op zoek bent naar een witte keuken, dan zou één van de onderstaande opties een keuze voor u kunnen zijn.

Een moderne witte keuken

Bij een moderne keuken wordt vaak gewerkt met materialen als rvs, chroom en metaal. In een moderne keuken passen ook moderne keukenapparatuur om de keuken af te maken. Vaak wordt een moderne keuken gecombineerd met greeploze keukenkastjes. Een greeploze keuken straalt rust uit en is, net als een moderne keuken, strak.

Een landelijke witte keuken

Bij een landelijke keuken wordt vaak gewerkt met hout en steen, dit zijn natuurlijke materialen waarmee een boerderij-achtige keuken wordt gecreëerd. Er zijn veel verschillende kleuren wit welke u kunt gebruiken bij een landelijke keuken. Lees hier meer over de trendy witte keuken met houten blad.

Een luxe witte keuken

Het woord “luxe” zegt het al. Een luxe keuken is een keuken waar u uitgebreid kunt koken en veel tijd in kunt doorbrengen. Ook is de keuken niet alleen luxe, maar ziet deze er ook luxe uit. Dit komt mede door de luxueuze uitstraling die de kleur wit heeft.

Een klassieke witte keuken

Met een klassieke keuken zit u altijd goed. Het is een keuken waarbij gemak centraal staat, maar waar door middel van mooie details toch de juiste sfeer gecreëerd wordt. Een witte klassieke keuken kan worden gecombineerd met mooie natuurlijke materialen.

Voordelen zwart keukenblad

De kleur zwart is, net als wit, tijdloos en makkelijk te combineren. Zwart staat voor strak, modern en stijlvol, het straalt luxe en design uit. Een zwart keukenblad past bij bijna elke keuken en is te verkrijgen in meerdere soorten.

Soorten zwarte keukenbladen

Een keukenblad is net zo belangrijk als de keuken zelf. Dit is namelijk het onderdeel waar op gewerkt gaat worden. Zwarte keukenbladen zijn er in verschillende materialen en designs. Hieronder een paar voorbeelden.

Een granieten zwart keukenblad

Graniet geeft een unieke uitstraling en is een materiaal dat volledig bestaat uit natuurproduct. Het materiaal is snij-, stoot- en slijtvast. En omdat graniet gemaakt is van steen, is het ook hittebestendig. Een goede keuze als keukenblad.

Een composiet zwart keukenblad

Dit is een keukenblad dat wordt gemaakt van elementen met een bindingsmiddel. Dit materiaal heeft een strak uiterlijk en gepolijste afwerking. Dit blad is ook snij-, stoot- en slijtvast.

Een keramiek zwart keukenblad

Een keramiek keukenblad wordt ook gemaakt van verschillende elementen, onder andere klei en porselein. Vaak worden er kleurstoffen bijgevoegd om de gewenste kleur van de klant te realiseren. Dit is het sterkste materiaal wat verkrijgbaar is in keukenbladen.

Witte keuken met zwart blad, de perfecte combinatie?

De conclusie van de witte keukens en zwarte keukenbladen individueel zijn positief, maar gaan ze ook goed samen? Het antwoord hierop is ja. De combinatie van het mooie, strakke, egale wit met het tijdloze en luxe zwart is erg gewild. Deze keuken is de perfecte basis voor in huis. Ook in deze keukens valt nog te combineren. Een witte keuken met een zwart granieten blad of een witte keuken met een zwart marmer blad bijvoorbeeld. Of kiest u toch liever voor een hoogglans witte keuken met een zwart blad? Heeft u hulp nodig bij het kiezen van uw keuken, dan kunt u terecht bij één van onze enthousiaste keukenspecialisten. Maak een afspraak in onze keukenzaak in Echt om geïnspireerd te worden.

Finishing touch

Om de keuken helemaal af te maken, kunt u kiezen om de keuken te decoreren naar eigen wens. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van kleur, multifunctionele accessoires en planten. Ook kunt u er voor kiezen om een andere keukenvloer te leggen, dit omdat een keukenvloer vaak het meeste heeft te verduren én zodat uw keuken er nog mooier uitspringt. Wilt u weten welke vloer het beste bij uw keuken past? Klik dan hier.

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print