3 redenen waarom een groene keuken verrassend veelzijdig is

Het kiezen van een keuken is geen makkelijke beslissing, omdat er tegenwoordig ontzettend veel keus is. Van marmer tot hout en van zwevende kastjes tot ingebouwde koffiezetapparaten, er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Toch kiezen mensen qua kleur vaak voor een zwarte, witte, grijze of bruine keuken. Met die kleuren kunt u eigenlijk niet fout gaan, maar het is niet altijd heel origineel. Kies daarom eens voor een andere kleur. Denk bijvoorbeeld aan een groene keuken. Dit is meestal niet de eerste keuze van mensen, omdat gedacht wordt dat dit teveel opvalt of maar binnen één interieurstijl past. Niets is minder waar. In deze blog leest u 3 redenen waarom een groene keuken verrassend veelzijdig is!

1. Een groene keuken met hout combineren

Groen past bij heel veel verschillende materialen, waaronder hout. Zodra u een groene keuken met hout combineert, krijgt de keuken een warme uitstraling. Daarnaast past hout erg mooi bij allerlei groentinten, omdat er ook veel verschillende soorten en kleuren hout zijn. Hout is dus ook een veelzijdig materiaal om in de keuken toe te passen. Kies bijvoorbeeld eens voor een houten werkblad bij uw groene kastjes, of houten accessoires zoals een fruitkom of messenblok. Kortom, een groene keuken met hout combineren is zeker een goed idee!

2. Moderne groene keuken of landelijk, alle interieurstijlen zijn mogelijk

Bij een groene keuken wordt gauw gedacht aan een bepaalde interieurstijl, terwijl dat juist niet zo hoeft te zijn. Het is maar net hoe de keuken in elkaar zit. Een moderne groene keuken heeft vaak strakke kastjes en zo min mogelijk poespas, terwijl een groene keuken landelijk wordt door het toevoegen van elementen met bijvoorbeeld hout of natuursteen. Combineert u uw groene keuken met grijstinten, dan wordt deze juist heel tijdloos. Of wilt u graag een Scandinavische keuken, dan is een lichte kleur groen juist erg mooi. Groen is dus ook in de keuken heel veelzijdig en hoe dit gecombineerd wordt, bepaalt de interieurstijl. U hoeft daarom niet te twijfelen of een groene keuken binnen uw interieur zou passen, u kunt deze immers helemaal naar uw smaak uitzoeken.

3. 50 shades of… groen!

Er bestaat niet één soort groen voor uw keuken. Zo kunt u voor een oud groene keuken gaan, of juist voor mintgroen of olijfgroen. Welke kleur groen u ook kiest, uw keuken zal altijd een unieke uitstraling krijgen. De tint die u kiest, bepaalt of uw keuken eerder een warme of een frisse sfeer krijgt. Zo zal een donkerdere tint groen eerder een warme uitstraling aan uw groene keuken geven dan een lichte tint. Uiteraard kunt u voor een hele unieke sfeer meerdere groentinten combineren. Dat zorgt voor extra diepte en geeft een speelse uitstraling.

Alternatief: subtiel groen toepassen in uw keuken

Vindt u het toch iets te spannend om voor een geheel groene keuken te kiezen? Dan is het ook altijd mogelijk om in de basis te kiezen voor een neutralere kleur en daarbij groene elementen toe te voegen. Denk daarbij aan groene accessoires als een keukenmachine, een plantje of een vaas. Of kies ervoor om juist de muur in een mooie groentint te verven. Zo kunt u op een subtiele manier toch wat groen toepassen, zonder dat het meteen de overhand neemt. En bevalt het, dan kunt u de kleur stap voor stap wat meer gaan toepassen in de ruimte.

Groene keuken als duurzame keuken

Als we het hebben over een groene keuken kan het onderwerp duurzaamheid natuurlijk niet ontbreken. Want groen heeft immers een dubbele betekenis. U kunt letterlijk de kleur groen toevoegen, maar ook groen bezig zijn als u gaat voor een duurzame keuken. Dat betekent duurzame materialen voor de keuken zoals FSC gecertificeerd hout, maar ook keukenapparatuur waar energie mee bespaard kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast met een goed energielabel. De beste keukenapparatuur van dit moment is gelukkig, meestal ook duurzaam.

Durft u het aan om voor een groene keuken te kiezen? Veel plezier met uitzoeken van uw nieuwe droomkeuken!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print