Landelijke keukens

Nostalgisch, warm en bovenal sfeervol. Landelijke keukens zijn – terecht – mateloos populair. U kunt een landelijke keuken naar uw eigen smaak inrichten, met natuurlijke materialen of uw favoriete kleuren. Hoe landelijk u uw keuken wilt maken is geheel aan u. Weet u nog niet precies wat u zoekt, maar bent u wel toe aan een nieuwe keuken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Paul Knip Keukens is uw keukenspecialist in Limburg, ook voor keukens in landelijke stijl! Bezoek onze showroom in Echt om u te laten inspireren. Op deze pagina leest u in elk geval al wat meer informatie over landelijke keukens en helpen we u op weg met een paar tips. Lees gauw verder en neem gerust contact met ons op bij vragen of voor het plannen van een afspraak! 

Daarom Paul Knip Keukens

Inspiratie Landelijke keukens

style

Style

keukenvloer

York

wit

Nordic

Chalet

Chalet

houten keuken met zwart blad

Finka

Lucca

Lucca

Vanaf € 8.750,-

Keukens in landelijke stijl 

In een traditionele of stoere landelijke keuken spelen natuurlijke materialen en subtiele kleuren een belangrijke rol. Dit zorgt voor een boerderij-achtige sfeer waar we al gauw aan denken bij het woord ‘landelijk’. In feite kunt u uw landelijke keuken zo bont en kleurrijk maken als u zelf wilt. En uiteraard is er altijd nog plek voor de nieuwste technologische snufjes en apparatuur. Al heeft een traditionele, grote oven ook wel zijn charmes. Ondanks de vele mogelijkheden zijn er een aantal elementen die vrijwel altijd worden toegepast en écht bij landelijke keukens passen.  

Hout is bijvoorbeeld een veelvoorkomend materiaal dat voornamelijk wordt gebruikt voor kasten, kookeilanden, werkbladen en vloeren. Daarbij zorgt natuursteen zoals graniet of leisteen voor een mooi contrast wat toch naadloos op het hout aansluit. Terracotta tegels en rieten of rotan accessoires voegen daarbij een authentiek landelijk gevoel toe. Metalen accenten in ijzer of brons zijn daarbij ideaal voor handgrepen en verlichting. Qua kleurenpalet zijn wit- en crèmetinten, samen met zachte pastels en aardetinten zoals beige, olijfgroen en bruin, een perfecte keuze. Deze materialen en kleuren creëren samen een warme, uitnodigende en rustieke sfeer die typisch is voor keukens in landelijke stijl. 

Tips om een landelijke keuken in te richten 

Wij hebben in onze showroom genoeg voorbeeldkeukens om inspiratie op te doen. Of u nu naar keukens in landelijke stijl zoekt, of juist een klassiekere keuken wilt. Kom dus gerust langs! Om u alvast op weg te helpen bij het inrichten van een landelijke keuken, geven we u graag een aantal tips:  

  • Gebruik natuurlijke materialen zoals hout voor keukenkastjes en een stenen of houten aanrechtblad. 
  • Kies voor subtiel gekleurde kastjes in pasteltinten of natuurlijke houtkleuren voor een typische, landelijke uitstraling. 
  • Voeg accessoires toe zoals rieten manden, keramische potten en linnen gordijnen om de sfeer te versterken. Decoreer daarbij met planten of verse kruiden in terracotta potten voor het versterken van die natuurlijke look. 
  • Kies voor traditionele, robuuste keukenapparatuur in crème of zwart, dit draagt zeker bij aan de uitstraling van uw stoere landelijke keuken. 
  • Plaats een grote, houten eettafel als centraal punt voor gezinsmomenten.