Inspiratie voor tegels tegen de keuken achterwand

Bij het uitzoeken van een nieuwe keuken zijn er veel verschillende aspecten om aan te denken. Van keukenkastjes tot de plaatsing van het fornuis, overal moet aan worden gedacht. Maar niet alleen de keuken zelf, ook de afwerking is van groot belang. Zonder een mooie afwerking komt de keuken immers niet goed tot zijn recht. Een belangrijk onderdeel zijn de tegels voor de keuken achterwand. Er zijn veel opties om uit te kiezen, dus we begrijpen het als u niet precies weet waar u moet beginnen. In deze blog geven we u daarom graag wat inspiratie, zodat u kunt kiezen voor de perfecte tegels voor uw keuken achterwand.

Soorten tegels voor keuken achterwand

Er zijn veel verschillende soorten tegels die gebruikt kunnen worden voor de achterwand van uw keuken. Toch zijn er een aantal types die er nét wat meer uit springen en zorgen voor een mooie afwerking van uw keuken. Wij hebben ter inspiratie een aantal soorten tegels voor de keuken achterwand voor u verzameld:

Metrotegels

Metrotegels

Als het gaat om tegels voor de keuken achterwand, zijn metrotegels echt een tijdloze klassieker. De strakke lijnen en glanzende afwerking brengen een gevoel van helderheid en ruimte in de keuken. Combineer bijvoorbeeld witte metrotegels met donkergrijze voegen voor een scherp contrast dat zowel modern als elegant is.

Marmeren tegels

Marmeren tegels

Marmer in uw keuken zorgt voor een gevoel van luxe en elegantie. Daarom wordt het al jaren vaak gebruikt voor bijvoorbeeld keukenbladen. Toch is het ook een hele leuke toevoeging als tegels voor de keuken achterwand. Zo creëert u een verrassend contrast, vooral als u kiest voor een donker keukenblad. Of combineer het met gouden accenten voor een nóg luxere afwerking.

Visgraattegels

Visgraattegels

Door te kiezen voor visgraattegels zorgt u voor wat dynamiek in uw keukenachterwand. Speel gerust met kleuren en materialen om een uniek patroon te creëren dat de aandacht trekt. Contrasterende kleuren, zoals wit en groen, voegen een speelse, maar chique twist toe aan de ruimte.

Geometrische tegels

Geometrische tegels

Geometrische tegels met Art Deco-inspiratie kunnen zowel op de vloer als op de achterwand worden gebruikt. Dit zorgt voor een naadloze overgang en een opvallend visueel effect. Kies daarbij voor gedurfde patronen om een statement te maken.

Handgetekende tegels

Tegels met handgetekende illustraties zorgen voor een persoonlijk en artistiek element in uw keuken. Kies voor subtiele patronen in neutrale kleuren om ervoor te zorgen dat het niet overheerst. Deze tegels werken goed in landelijke of eclectische keukens en zijn perfect voor wie op zoek is naar iets unieks.

Gekleurde tegels

Breng kleur in uw keuken met gekleurde tegels zoals bijvoorbeeld groene diagonale visgraattegels. De variatie in tinten groen creëert een levendige en frisse uitstraling. Deze tegels combineren prachtig met houten elementen en witte kasten voor een natuurlijke look. Zo zijn portugese tegels tegenwoordig helemaal weer trendy!

Diamantpatroontegels

Dit type vormt een gaaf, herhaald ontwerp dat zowel modern als tijdloos is. Diamantpatroontegels passen goed bij strakke, moderne keukenontwerpen en kunnen een monochrome of juist een kleurrijke uitstraling hebben.

Moderne terrazzotegels

Terrazzotegels zijn terug van weggeweest en bieden een veelzijdige en kleurrijke optie voor tegels op de keuken achterwand. Grote, kleurrijke spikkels op een neutrale achtergrond zorgen voor een speels en toch samenhangend geheel.

Tips voor het kiezen van de perfecte tegels voor uw keuken achterwand

We begrijpen dat het alsnog lastig is om de juiste keuze te maken. Daarom hebben we ook nog een aantal tips voor u om de keuze hopelijk wat makkelijker te maken:

  • Overweeg het totaalbeeld: zorg ervoor dat de tegels passen bij de stijl en het kleurenschema van uw keuken. Als u bijvoorbeeld kiest voor een keuken zonder bovenkastjes, zult u moeten nadenken of u de gehele wand wilt betegelen of maar een deel.
  • Onderhoud: kies tegels die gemakkelijk schoon te maken en hittebestendig zijn, vooral rond het kookgedeelte.
  • Kleur en licht: bedenk hoe de tegelkleur de lichtinval in uw keuken zal beïnvloeden. Lichte tegels kunnen een kleine keuken groter laten lijken.
  • Mix en match: wees niet bang om verschillende tegels te combineren. Experimenteer met verschillende formaten, texturen en patronen om een unieke look te creëren.
  • Duurzaamheid: kies voor hoogwaardige tegels die duurzaam zijn en lang meegaan, vooral in een ruimte die zo intensief gebruikt wordt als de keuken.
  • Budget: bepaal uw budget vooraf. Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de goedkoopste optie te gaan, is het belangrijk te investeren in kwaliteit die past bij uw gebruik en verwachtingen op lange termijn.
  • Installatie: overweeg of u de tegels zelf gaat leggen of dat u een professional inschakelt. Dit kan invloed hebben op uw keuze, afhankelijk van de complexiteit van het patroon of materiaal.

Met bovenstaande inspiratie en tips kunt u hopelijk met een gerust hart kiezen voor de ideale tegels voor uw keuken achterwand. Wat u ook kiest, zorg dat het past bij uw interieur en hou het geheel in het achterhoofd. Dan weet u zeker dat het mooi bij elkaar past. Succes met uitzoeken!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print