Beste vloer bij een zwarte keuken: visgraat vloer en andere opties

Als u overweegt uw keuken een moderne en stijlvolle uitstraling te geven, is een zwarte keuken een uitstekende keuze. Deze is tijdloos, past bij elk interieur en kunt u geheel naar wens inrichten. Maar wat doet u dan met bijvoorbeeld de muren? En welke vloer past hier dan het beste bij? In deze blog bespreken we alle vloer opties voor bij uw zwarte keuken, waaronder een visgraat vloer.

Zwarte keuken met visgraat vloer

Mensen denken al gauw dat een zwarte keuken saai is. Maar niets is minder waar. En al helemaal niet als het wordt gecombineerd met de juiste vloer. De visgraat vloer is bij een zwarte keuken een tijdloze keuze. Ze gaan perfect samen en zorgen voor een moderne uitstraling. Het patroon van de visgraat vloer biedt een rustgevend en tegelijkertijd speels contrast met de strakke zwarte keuken. Voor een extra robuuste look kunt u kiezen voor een visgraatvloer met brede planken, bekend als walvisgraat​​​​​​.

Mat zwarte keuken met visgraat vloer

Bij een mat zwarte keuken is het verhaal een beetje anders. Zo kan een mat zwarte keuken zeker met een visgraatvloer gecombineerd worden, maar zal het een ander effect geven. Het creëert namelijk juist een luxe en intieme sfeer in de ruimte. Daarbij is het erg praktisch, omdat vingerafdrukken en vlekken minder zichtbaar zijn. Daarnaast absorbeert het licht, waardoor de ruimte een warmere sfeer krijgt. Combineert u de mat zwarte keuken met een visgraat vloer, dan vult dit elkaar dus mooi aan. De natuurlijke tinten van de vloer voegen immers warmte toe aan de keuken en vormen samen een krachtig geheel​​.

Leestip: keuken in 2 kleuren

Andere vloeropties voor een zwarte keuken dan een visgraat vloer

Behalve een visgraat vloer kan een zwarte keuken ook met vele andere vloeropties gecombineerd worden. Wij hebben er een paar voor u op een rijtje gezet.

Houtlook en onbehandeld eiken

Het is geen geheim dat een zwarte keuken gecombineerd met hout een goede match is. Een vloer in een lichte eiken tint of met een onbehandelde eiken look past uitstekend bij een zwarte keuken. Deze combinatie zorgt voor eenheid en houdt het interieur fris en licht​​.

Donkere vloeren

Voor een gewaagde look kunt u overwegen om een donkere vloer te kiezen. Denk hierbij aan bijna zwarte of donkergrijze tinten. Tegels of pvc zijn dan goede opties. Deze keuze werkt goed in ruimtes met voldoende natuurlijk licht. Wees echter voorzichtig in kleinere ruimtes, waar het geheel al snel te donker kan ogen​​.

Industriële vloeren

Een industriële vloer, zoals een betonvloer of een andere gietvloer, geeft de keuken een strak en clean effect. Dit past goed bij de moderne stijl van een zwarte keuken​​. Of u kiest juist voor een wat robuustere hardhouten vloer, om het geheel wat ruiger te maken.

Tips bij een visgraat vloer in een zwarte keuken

Vergeet niet dat zomaar een visgraat vloer in uw zwarte keuken leggen niet alles is. Er komt namelijk wel wat meer bij kijken waar u rekening mee dient te houden. Wij geven een paar tips:

  • Voor- en nadelen visgraat vloer: visgraat vloeren zijn geluiddempend en warmte doorlatend, ideaal voor vloerverwarming. Ze zijn ook eenvoudig te onderhouden, maar kunnen soms aan de prijzige kant zijn​​.
  • Keukenaccessoires en decoratie: denk ook aan de afwerking van uw zwarte keuken met visgraat vloer. Accessoires als wandplanken, broodplanken, snijplanken en dienbladen zijn prachtige toevoegingen die uw keuken een persoonlijke touch geven​​.
  • Hou rekening met andere ruimtes: wanneer u de vloer gaat leggen, hou dan rekening met de andere ruimtes in uw huis. Is de keuken afgesloten van de rest? Dan kan een andere vloer prima. Is het echter één grote ruimte? Dan is het beter om de gehele ruimte te voorzien van een visgraat vloer. Houdt hier dus rekening mee.

Een zwarte keuken met een visgraat vloer of een ander type vloer kan dus een krachtig statement maken in uw huis. Of u nu kiest voor de populaire visgraat vloer of een van de andere stijlvolle opties, zorg ervoor dat de vloer past bij uw persoonlijke smaak en de rest van uw huis. Met deze tips en informatie creëert u een keuken waar u jarenlang plezier van zult hebben. En komt u er zelf niet uit? Dan kunt u altijd langsgaan bij een professionele keukenzaak. Zij voorzien u graag van advies. Ook als u bijvoorbeeld een houten keuken heeft en daar een geschikte vloer bij zoekt. Succes met uitzoeken!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print