Welke vloer bij houten keuken?

Bij het kiezen van een nieuwe keuken is het belangrijk dat de keuken bij het gehele interieur van uw woning past. Van de bank tot de stoelen, een tafel, kussens, kleuren op de muur en natuurlijk ook de vloer. Bij elke soort keuken past weer een andere vloer. Maar welke vloer past wij een houten keuken? En welke keuken past bij een houten vloer? Wij gaan er in deze blog antwoord op geven. Ook hopen we je te kunnen helpen bij alle andere soorten keukens en vloeren. Het moet tenslotte allemaal een mooi geheel worden. Voor een echt persoonlijk advies door een ervaren specialist ben je ook altijd welkom bij de showroom in Echt van Paul Knip Keukens voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Welke kleur vloer bij een houten keuken? 

Om erachter te komen welke kleur vloer bij een houten keuken past, is het allereerst handig om te weten uit welke vloeren u zoal kunt kiezen. Keukenvloeren worden meestal van materialen zoals natuurstenen, hout, keramische tegels, PVC en gietvloeren gemaakt. Natuurstenen en keramische tegels zijn het meest populair. Natuurstenen zijn bijvoorbeeld van marmer, graniet, kalkzandsteen of hardsteen: ideaal dus voor zandkleurige keukens. Het voordeel van deze materialen is dat ze vaak bestand zijn tegen beschadigingen of vlekken. Ook is het aanrechtblad aan te passen aan de soort steen die op de vloer wordt gebruikt. Een harde houtenvloer kan ook worden gebruikt in een keuken. Wanneer deze hard is en wordt behandeld met lak, olie, wax of zeep is deze goed bestand tegen schade of vlekken. Ook pvc-vloeren worden steeds populairder. Deze vloeren zijn vaak niet te onderscheiden van echte houten vloeren maar zijn wel onderhoudsvriendelijk en geluiddempend. Er zijn veel verschillende vloeren die naast bij verschillende keukens ook in verschillende situaties kunnen worden gelegd. Wilt u inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op onze website! 

Welke kleur keuken bij een houten vloer? 

Maar welke kleur keuken past nu bij een houten vloer? Dit is natuurlijk afhankelijk van welke sfeer u wilt uitstralen in uw woning met uw meubels. Wilt u wat meer rust uitstralen en maakt u gebruik van een licht houten vloer? Dan is het aan te raden om zowel de keuken als alle andere meubels ook in een lichte kleur te houden. Door het contrast klein te houden valt de keuken niet zo op en zal de ruimte ook wat groter lijken. Bij een grote ruimte waarbij er een grote lichte keuken staat kan een donkere vloer ook erg goed passen. De donkere vloer zorgt ervoor dat de keuken er echt uitspringt. Houten vloeren kunnen in vrijwel elke keuken worden gelegd. Een houten vloer in een landelijke keuken zorgt voor een mooi en passend geheel, een houten vloer in een moderne keuken zorgt voor een strak contrast alle strakke materialen en bij een industriële keuken zorgt een houten vloer voor een echte stoere en ruwe uitstraling. Paul Knip Keukens zorgt er in ieder geval voor dat iedere op maat gemaakte keuken bij uw vloer zal passen. 

Een vloer kiezen bij Paul Knip Keukens 

Bij Paul Knip Keukens willen we ervoor zorgen dat u de perfect passende keuken bij jouw vloer zult vinden. Daarom gaan wij ook stap voor stap voor u aan de slag tijdens de zoektocht naar een nieuwe keuken. Wij beginnen altijd met een vrijblijvend gesprek waar we al uw verwachtingen en wensen kunnen in kaart brengen. Tijdens dit gesprek kunt dus aangeven welke keuken stijl u wilt of soort vloer u nu al heeft. Op basis van die informatie zullen we een keukenplan op maat opstellen waarbij alle informatie en kosten worden omschreven. Wanneer u akkoord gaat met dit voorstel gaan wij aan de slag om uw droomkeuken te realiseren, bij welke vloer dan ook. 

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print