L keuken

Een veelgebruikte keukenopstelling in Nederland is de L-keuken, oftewel de hoekkeuken. En dat is niet vreemd, want L-keukens zijn erg praktisch. U heeft de beschikking over zowel veel opbergruimte als een groot werkblad. Wanneer u minder ruimte tot uw beschikking heeft, dan kunt u met de L-vormige keuken optimaal de ruimte benutten. Benieuwd naar alle voordelen van L-keukens? Maak dan een afspraak bij onze showroom. Bij Paul Knip Keukens nemen we graag de tijd voor een adviesgesprek, zodat we u van het beste keukenadvies kunnen voorzien.

Wat is een L-Keuken?

L-vormige keukens bestaan uit twee zijdes: een korte en een lange zijde. Deze twee zijdes worden middels een hoekelement met elkaar verbonden, waardoor de keuken met L-vorm ontstaat. Daarom is de L-keuken ook bekend onder de naam hoekkeuken. Van het hoekelement wordt tegenwoordig ook handig gebruik gemaakt. Er wordt een draai carrousel geplaatst of een aantal hoeklades.

 

 

Daarom Paul Knip Keukens

Voordelen hoekkeukens

Door zijn vorm is een hoekkeuken ontzettend praktisch. Een L-keuken brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Efficiënte keukenopstelling, want er is genoeg opbergruimte en een groot werkblad.
 • Ergonomische keukenopstelling, want de driehoek tussen spoelbak, het fornuis en de koelkast zorgt ervoor dat u weinig heen en weer hoeft te lopen tijdens het koken.
 • L-keukens krijgt u in allerhande soorten en maten.
 • U vindt verschillende mogelijkheden binnen de L-keukens.
 • De grote hoeveelheid opbergruimte zorgt voor een rustig ogende en opgeruimde keuken.
 • L-keukens kunnen in iedere keukenstijl verwerkt worden.
 • L-vormige keukenopstellingen kunnen bij kleine en grote keukens toegepast worden.

Is een L-vormige keuken niks voor u? Naast de hoekkeukens bieden wij u nog meer keukenopstellingen aan. Wilt u weten welke keukenopstelling bij uw woning past, bekijkt u dan ons assortiment op deze pagina.

 

Wat kosten keukens met een L-vorm?

De kosten van een L-vormige keuken zijn afhankelijk van verschillende aspecten. Denk hierbij aan zaken als het merk, het gebruikte materiaal, het type werkblad, de hoeveelheid keukenkastjes, de frontjes, de keukenapparatuur en de ruimte die u tot uw beschikking heeft. Ook de afwerking, het installeren en het monteren van de keuken dragen bij aan de totaalkosten van uw hoekkeuken. Voor een offerte op maat kunt u ons mailen of telefonisch contact opnemen. Of plan vandaag nog een deskundig adviesgesprek in bij onze showroom.

De vele mogelijkheden van de keukenopstelling

De L-keuken neemt twee wanden in beslag, waardoor er praktisch gebruik wordt gemaakt van de ruimte die er is. Daardoor heeft u bij de L-keukens een aantal mogelijkheden. Wij benoemen de meest populaire:

 • L-keuken met raam: In de L-keuken is genoeg ruimte aanwezig om een onderbreking in een van de muren te realiseren. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om in de lange zijde een raam te plaatsen, zodat er meer natuurlijk licht de keuken invalt. Zeker in kleinere L-keukens is licht heel belangrijk. Let wel op bij een raam dat open kan, dat er geen keukenelementen in de weg zitten. Bijvoorbeeld bij een aanrecht onder een raam is het verstandig de plek van de kraan aan te passen naar de manier waarop het raam geopend kan worden.
 • L-keuken met bar: een bar in de keuken is praktisch en gezellig. Wanneer u in de keuken bezig bent, dan kunnen familieleden en vrienden bij u zitten. De bar biedt ook mogelijkheden om een snel ontbijt te nuttigen. Een bar zorgt bovendien voor een verbinding tussen de woonkamer en keuken.
 • L-Keuken met eiland: een kookeiland in de keuken zorgt voor een luxe uitstraling. Bovendien biedt deze keukenopstelling meer opbergruimte en gezelligheid. Het kookeiland kunt u zelf indelen op een manier die bij uw wensen past. Zo kunt u aan een kookeiland ook een zitgedeelte maken. U kunt voor een groot fornuis kiezen. Of u zorgt voor een groot werkblad om de ingrediënten op voor te bereiden.
 • Extra opbergruimte: de L-keukens bieden vaak veel opbergruimte. U kunt er echter ook voor kiezen om nog bovenkasten aan het geheel toe te voegen. Of kies voor een hoge kastenwand.

Inspiratie L keuken

witten keuken houten blad

Nordic B

Denver

Speed White Wood

keuken inclusief montage

Fashion

Vanaf € 4.500,-

witte keuken

Inline

maatwerkkeuken

Tessina

Verschillende kleuren en stijlen

L-keukens vindt u in meerdere kleuren en stijlen. Zwarte L-keukens winnen bijvoorbeeld steeds meer aan populariteit en zorgen voor een stoere uitstraling van uw keuken. Witte L-keukens blijven ook scoren door hun toegankelijke en open karakter. Er is ook een gouden middenweg met een grijze L-vormige keuken. De kleur grijs geeft rust aan uw keuken. Bent u op zoek naar warmte, dan is wellicht een houten keuken voor u een optie. Ook op het gebied van stijl heeft u een ruime keuze. Een landelijke keukenstijl geeft een warme en nostalgische uitstraling aan uw keuken. Moderne L-keukens doen het echter ook altijd goed. Strakke afwerkingen en hoogglans oppervlaktes zijn hiervan typische kenmerken.

 

Uw L-keuken bij Paul Knip Keukens

Bij Paul Knip Keukens bent u verzekerd van kwalitatieve keukens met de beste prijs-kwaliteitverhoudingen. Wij vinden persoonlijke aandacht heel belangrijk en dat begint al in onze vrijblijvende adviesgesprekken. Onze monteurs zijn ervaren en gaan secuur te werk. We haken in op de nieuwste trends, we zorgen voor de beste materialen en we leveren de mooiste ontwerpen. Niet voor niets zijn we al ruim 25 jaar een begrip in de Limburgse keukenbranche. We nemen u mee in elke stap van het proces, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan. Ons totaalconcept bestaat uit maatwerk en dat is precies wat de klanten die u voorgingen aan ons waarderen.