De juiste keukenopstelling kiezen
U bereidt een heerlijke, uitgebreide maaltijd voor familie en vrienden. Terwijl u staat te kokkerellen, zit het gezelschap te genieten aan de bar in de keuken of aan de tafel in uw open keuken. U kookt in een heerlijke flow: alles staat precies daar waar u het nodig heeft. Dát is het belang van een goede keukenopstelling. Bij Paul Knip Keukens adviseren wij u graag welke keukenopstellingen er mogelijk zijn en welke keukenopstelling perfect bij uw woning past.
Daarom Paul Knip Keukens
- 100% tevredenheidsgarantie
- Kwaliteitskeukens voor een eerlijke prijs
- Enkel maatwerkkeukens van de beste materialen
- Persoonlijk service: 1 aanspreekpunt
- Totaaloplossing: keuken, vloeren en montage
Naar welke keukenopstelling bent u op zoek?
Wat is een keukenopstelling?
Met de keukenopstelling wordt de manier bedoeld waarop een keuken is ingedeeld. De keuken is in veel huishoudens een belangrijke ruimte; een plek waar mensen samenkomen. De belangrijkste functie blijft natuurlijk een ruimte bieden waar heerlijk gekookt kan worden. De keukenopstelling moet zo zijn dat u handig en efficiënt kunt koken. De loopafstanden tussen verschillende keukenonderdelen moeten zo kort mogelijk zijn en u moet voldoende opbergruimte hebben voor al het keukengerei.
Keukenopstellingen voorbeelden
De ideale keukenopstelling is voor ieder huis anders. De keukenopstellingen bepalen de lay-out, welke looproutes er mogelijk zijn, wat voor opbergruimte u heeft en het gebruiksgemak van uw keuken. De look van uw nieuwe keuken valt of staat kortom met de keukenopstelling. Wat de opstelling bepaalt, is de beschikbare ruimte en de vorm van de keuken. Wij geven u een aantal populaire voorbeelden van keukenopstellingen:
- L-keuken, oftewel hoekkeuken
- U-keuken
- Open keuken
- Kookeilanden
- T-keuken
- Rechte keuken
- Parallel keuken
- Kleine keuken
L-keuken/Hoekkeuken opstelling
De hoekkeuken, oftewel de keuken met een L-vorm, is tegenwoordig een van de meest toegepaste keukenopstellingen. Bij dit soort keukenopstellingen vindt u relatief grote werkbladen en veel opbergruimte in de vorm van kasten. De L-vorm wordt bepaald door een lange zijde en korte zijde van uw keuken. Bij hoekkeukens vindt u vaak de kookunit schuin tegenover de spoelbak. In de hoek die u niet gebruikt, kunt u een eettafel plaatsen, waardoor u een open en ruime woonkamer behoudt.
U-keuken
Een keukenopstelling in een U-vorm geeft de meeste opbergruimte. De verschillende keukenelementen kunnen bij een U-keukenopstelling langs wel twee of drie wanden geplaatst worden. Wanneer u de elementen tegen twee wanden plaatst, heeft u een open gedeelte van uw keuken dat dienst kan doen als bar. Een U-keuken is meestal groot, waardoor u een goede balans vindt tussen werk- en bergruimte.
Open keukens
Een open keuken zorgt voor sfeer en het oogt heel ruimtelijk. Zo wordt uw huis een mooi geheel en er zijn veel verschillende keukenopstellingen mogelijk. U richt deze keuken eenvoudig in en kunt zelf creatief aan de slag gaan. U kunt zelf kiezen waar de eettafel het beste past, u kunt de keukenstijl laten matchen met de interieurstijl in uw woonkamer en u kunt de televisie zo plaatsen dat u tijdens het koken van uw favoriete films en series kunt genieten. Bij een open keukenopstelling zijn de mogelijkheden eindeloos. Zoekt u naar inspiratie voor uw open keuken? Lees dan in deze blog over de laatste keukentrends.
Kookeilanden
De eiland keuken opstellingen zijn tegenwoordig zeer gewild. Bij deze keukenopstellingen wordt eigenlijk een losse, extra werkruimte gecreëerd door het kookeiland. In open keukens vindt u deze keukenopstelling vaak terug. Het grote voordeel van een kookeiland is dat u overzicht houdt op uw woonkamer.
T-keuken
Een T-keukenopstelling kenmerkt zich door een ruime keuken met een keukenblok in het midden van de keuken. Door dit extra keukenblok in het midden van de ruimte heeft de T-keuken iets weg van de eiland keuken opstellingen. Het verschil is dat het keukenblok bij een T-keuken bevestigd is aan de keuken, terwijl het kookeiland helemaal los staat. Bij een T-keuken dient u goed rekening te houden met de indeling van uw keuken, zodat u zo min mogelijk heen en weer hoeft te lopen.
Rechte keukens
De rechte keukenopstelling is een van de meest gebruikte keukenopstellingen. De lineaire opstelling wordt gebruikt bij smalle keukens of wanneer er slechts één wand beschikbaar is. Zowel de kasten als de keukenapparaten bevinden zich hierdoor langs een muur. In een rechte keuken zult u daardoor veel heen en weer lopen tussen de kookunit en opbergruimtes.
Parallel keuken
De parallel keuken ziet u steeds vaker in huishoudens terugkomen. Bij deze keukenopstelling vindt u twee keukenblokken, die tegenover elkaar staan. Hierbij is het van belang dat het looppad tussen de blokken voldoende groot is. Houd rekening met een minimale afstand van 1.2 meter. De parallelle keukenopstelling biedt u de ideale werkdriehoek tussen de belangrijkste keukenelementen: fornuis, koelkast en spoelbak.
Kleine keuken
U bent wellicht van mening dat een kleine keuken lastig in te richten is. Er zijn bij kleine keukenopstellingen echter meer mogelijkheden dan u denkt, als u creatief omgaat met de ruimte die u heeft. Wij helpen u graag bij het inrichten van uw kleine keuken!
Uw droomkeuken
Wilt u het liefst een unieke keuken waar u zich helemaal prettig in voelt? Bij Paul Knip Keukens plannen we graag wat tijd in voor een adviesgesprek. Voor een adviesgesprek kunt u een afspraak inplannen, zodat we altijd u te woord kunnen staan. Zo kunnen wij iedere klant de tijd geven om het beste keukenadvies te geven. Buiten de openingstijden kunt u ook een afspraak inplannen. Neem in dit geval even telefonisch contact met ons op.