Wordt een zandkleurige keuken dé nieuwe trend?

Tegenwoordig is de keuken niet slechts meer een ruimte om te koken: het is gegroeid tot het hart van het huis. Het is dé plek om samen te komen met het gezin, maar ook om nog snel iets voor werk te regelen. Als we er dan toch al zo vaak zijn, willen we natuurlijk dat het niet alleen functioneel is, maar ook trendy. Zoals men zegt: het oog wilt ook wel wat. Momenteel zien we dat de zandkleurige keukens populair zijn. Ze lijken niet alleen een trend, maar ook een tijdloze keukenstijl. In deze blog leest u alles over de zandkleurige keuken!

Zandkleurige keuken

Lange tijd zagen we vooral zwarte of witte keukens; nu maken we echter plaats voor wat zachtere kleuren. Het gaat dan voornamelijk om aardetinten, zoals een zandkleur keuken. Natuurlijk komt deze trend niet uit de lucht vallen, we zijn tegenwoordig namelijk steeds bewuster bezig. We proberen duurzamer te leven en zo veel mogelijk producten aan te schaffen op een natuurlijke basis. Dat zien we ook terug in de keukens. De aardse tinten die centraal staan voor een neutrale en natuurlijke keuken, creëren een rustige uitstraling in de keuken. Daarnaast is het een eenvoudige basis die u gemakkelijk kunt combineren met andere natuurlijke materialen en kleuren. En dat is precies wat we willen!

Hoe combineer je een zandkleur keuken?

Voordat u een keuken kiest en gaat schetsen hoe u de ruimte gaat inrichten, is het goed om te realiseren wat de mogelijkheden zijn. Allereerst scheelt het dat de lichte zandkleur keuken ervoor zorgt dat de ruimte groter oogt, maar daarnaast ook dat u er alle kanten mee op kunt gaan. U kunt verschillende kleuren van een bepaald kleurenpalet combineren om binnen de naturel look te blijven. Kleuren om bij een zandkleur keuken te combineren zijn bruin, beige, taupe, terracotta en zacht groen. Wat betreft materialen kiest u in dit geval voor natuurlijke materialen zoals natuurstenen en zachte tapijten. Of juist hout en wit voor een zandkleurige keuken met een frisse look. Ben je helemaal weg van de grijze en bruine kleuren? Lees dan hier meer over taupe keukens.

Of u kiest juist totaal andere kleuren buiten het kleurenpalet om er net wat meer pit in te brengen. Denk hierbij aan zwarte of groene accenten. Hiermee voorkomt u een te rustige of duffe uitstraling. U kunt groen inbrengen in de zandkleurige keuken door planten te plaatsen, maar ook met groene elementen: een groene keuken is verrassend veelzijdig. Naast dat ze een speelse sfeer creëren, zijn ze ook nog eens goed voor de luchtzuivering. Verder kunt u kiezen voor verschillende motieven of een visgraat tegel om de rust net wat te doorbreken. Zo ontstaat er meer dimensie in uw keuken.

Een keuken in zandkleur met luxe apparatuur

Bent u op zoek naar de finishing touch voor uw keuken in zandkleur? Voeg er dan luxe en stoere elementen aan toe. Dit kunt u doen door het plaatsen van een kookeiland met een spoelbak die is gemaakt van composiet. Kies voor zowel open als gesloten gedeeltes zodat de zandkleurige keuken groter lijkt, maar creëer ook ruimte voor luxe apparatuur. De eyecatchers verdienen het namelijk om een speciaal plekje te krijgen. Bekijk de beste keukenapparatuur van dit moment voor de kers op de taart. Denk hierbij aan een wijnkoeler of de onmisbare Quooker. Let er wel op dat de keuken praktisch is ingericht; dus neem alleen een keukeneiland als daar daadwerkelijk plek voor is of informeer bij een keukenzaak voor de mogelijkheden. Uiteindelijk zullen de gekozen materialen en kleurencombinaties in uw zandkleurige keuken niet alleen warmte uitstralen, maar ook luxueus ogen. Vanaf nu bent u en uw gezin écht niet meer uit de keuken te krijgen!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print