Welke keukenvloer moet u kiezen?

Er zijn veel keukenvloeren om uit te kiezen, dus waar begint u met kijken? Wanneer u gaat beginnen met het inrichten van uw keuken, dan is het belangrijk om u te verdiepen in de keukenvloeren die beschikbaar zijn. De keukenvloer heeft namelijk het meest te verduren van alle vloeren. Denk maar eens na. Hoe vaak laat u wel eens iets vallen tijdens het koken, valt er rotzooi uit een verpakking op de grond of morst u vloeistof over uw keukenvloer? Het overkomt ons allemaal wel eens en daarom moeten we ook goed nadenken over de materialen die beschikbaar zijn als keukenvloer. U heeft namelijk keukenvloer tegels, pvc keukenvloer, vinyl keukenvloer, laminaat keukenvloer en noem maar op! De juiste keukenvloer kiezen is daarom ook geen makkelijke opgaven. U wilt natuurlijk ook een mooie keukenvloer om uw keuken er extra uit te laten springen. 

Keukenvloer PVC

Een populaire keukenvloer is PVC. Deze vloer kent vele voordelen in vergelijking met andere opties voor keukenvloeren. Een PVC-keuken vloer is namelijk snel te leggen, goedkoop en het kan bijna niet slijten. Wist u dat een PVC-keukenvloer geluid absorbeert? Het is daarom een ideale vloer voor als u wat meer rust wilt of juist veel kabaal wilt maken zonder voor overlast te zorgen. Ook zijn deze vloeren makkelijk schoon te maken. Dit komt door de strakke verbindingen bij een PVC-keukenvloer.  

Laminaat keukenvloer 

Wist u dat laminaat samengeperste houtchips en snippers zijn? Die worden bij hoge temperaturen samengeperst en hierna wordt het voorzien van een houtprint. Hierdoor is het een stuk goedkopen dan een gewone houten keukenvloer. Vaak kunt u de illusie wekken met een laminaat keukenvloer dat het op hout lijkt. Waar u wel voor moet opletten is dat laminaat niet nat gemaakt mag worden. Dat houdt in dat u niet uw vloer bijvoorbeeld mag dweilen. Een voordeel van een laminaat keukenvloer is wel dat het in veel kleuren en stijlen te verkrijgen is. Uw keuken ziet er met een nieuwe keukenvloer weer perfect uit.   

Houten keukenvloer 

Een houten vloer is een aanwinst voor uw woning. Ook valt er genoeg te experimenteren met de kleuren, vormen en prints. Houten keukenvloeren moet u wel goed in de gaten houden. Het kan namelijk voorkomen dat vlekken in dit soort vloeren trekken en deze langzaam uit de grond optrekken. Hierdoor moet u wel nadenken over zaken zoals het oliën en het lakken van de keukenvloer. Een sterke en goede beschermlaag is essentieel voor de levensduur van een houten vloer. Qua design kunt u echter bijna niet mis gaan met een houten keukenvloer. Het is niet voor niets een populaire keukenvloer om te zien. Het ziet er altijd strak uit.   

Keukenvloer tegels 

In veel keukens vindt u keukenvloer tegels en dat is niet zo gek ook. Ze zijn zo populair omdat ze makkelijk schoon te maken zijn en ook zeer duurzaam zijn. U kunt wel prijzigere keukenvloer tegels vinden, maar dat is vaak gepaard aan een betere kwaliteit. Voor vloerverwarming is deze keukenvloer van tegels ideaal. Het is namelijk zeer makkelijk om een vloerverwarming aan te leggen met tegels. Daarnaast houden de tegels ook de warmte vast.  

Landelijke keukenvloer  

Veel mensen zullen waarschijnlijk een keukenvloer kiezen die bij het interieur past. Een keukenvloer moet echter niet alleen mooi zijn, maar zeker ook praktisch. De mogelijkheden van tegenwoordig zijn eigenlijk eindeloos te noemen. Voor een landelijke keukenvloer kunt u bijvoorbeeld kiezen uit natuursteen, terrazzo en noem maar op.  Heeft u vragen of bijvoorbeeld een vloer wel bij uw houten keuken past of wilt u spreken met een ervaren keukenadviseur? Neem dan vooral contact met ons op. Meer weten over onze keukens? Lees meer over de beste keukenapparatuur op onze website!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print