Welk werkblad kunt u het beste kiezen bij een groene keuken?

Als u eenmaal heeft besloten dat groen de perfecte kleur is voor uw keuken, dan komt de volgende grote beslissing. Want welk soort werkblad past het beste bij een groene keuken? De kleur en het materiaal van uw keukenblad kunnen de keuken maken of breken. In deze blog geven we u een aantal mogelijkheden voor uw keuken. Denk hierbij aan een groene keuken met zwart blad en een groene keuken met een marmeren blad. Lees gauw verder!

Groene keuken met zwart blad

De combinatie van een groene keuken met een zwart blad straalt een bepaalde elegantie en moderniteit uit. Zwart is krachtig, stijlvol en voegt een opvallend contrast toe aan het levendige groen van de keuken. Dit krachtige contrast geeft diepte aan de ruimte. Daarnaast verbergt zwart vlekken en vingerafdrukken gemakkelijker dan andere kleuren. En uiteraard geeft zwart altijd een modern en chic gevoel aan de keuken. Een andere optie van zo’n modern chique keuken is een witte keuken met graniet blad.

Groene keuken met wit blad

Wilt u een wat lichtere keuken? Dan is een groene keuken met een wit blad een goede keuze. Als tegenpool van de zwarte variant zal het ook een hele andere uitstraling geven. Wit complementeert het groene van de keuken en zorgt voor frisheid en lichtheid. Ook vergroot het optisch de ruimte. Daarbij is een groene keuken met een wit blad tijdloos en past het bijna bij elke stijl.

Groene keuken met houten blad

Als u meer van natuurlijke materialen houdt, is een groene keuken met een houten blad de perfecte keuze. Het combineren van groen met hout zorgt namelijk voor een natuurlijke, aardse uitstraling van uw keuken. De natuurlijke tinten van het hout passen prachtig bij het groen en voegen warmte en gezelligheid toe aan de keuken. Daarbij is hout duurzaam en heeft het een unieke textuur. Zo krijgt u een rustieke, unieke keuken met een natuurlijke uitstraling. Twijfelt u toch over de combinatie van een groene keuken met een houten blad? Lees dan eens deze blog over de mogelijkheden van een witte keuken en een houten blad.

Groene keuken met marmeren blad

Voor wat meer luxe in uw keuken is marmer een geschikt materiaal. Een groene keuken met een marmer blad ademt luxe en elegantie. Marmer is namelijk stijlvol, tijdloos en elk stuk heeft een uniek patroon. Dit unieke patroon geeft meteen wat extra’s aan uw keuken. Daarnaast is marmer duurzaam en slijtvast, waardoor u er jarenlang van kunt genieten.

7 manieren om het juiste werkblad te kiezen

Bovenstaande suggesties zijn slechts een greep uit de uitgebreide collectie werkbladen die tegenwoordig te verkrijgen zijn. Daarom is het goed om van tevoren met een aantal zaken rekening te houden voordat u een werkblad kiest. Deze 7 zaken kunnen u bij uw keuze helpen:

  • Budget: bepaal eerst uw budget. Sommige materialen, zoals marmer, kunnen duurder zijn dan anderen.
  • Onderhoud: denk na over de hoeveel tijd u bereid bent te besteden aan het onderhoud van het blad. Sommige materialen vereisen meer zorg dan anderen.
  • Duurzaamheid: overweeg hoe lang u wilt dat het werkblad meegaat. Materialen zoals graniet en marmer hebben een lange levensduur. Kiezen voor een groene keuken met een marmeren blad is dan slimmer dan bijvoorbeeld een groene keuken met een houten blad.
  • Stijl van uw keuken: kies een blad dat past bij de algehele stijl van uw keuken. Een ultramoderne keuken heeft wellicht een ander blad nodig dan een landelijke keuken.
  • Praktisch gebruik: als u veel kookt en bakt, kies dan een hittebestendig en krasbestendig blad.
  • Kleur: denk na over het kleurenpalet van uw keuken. Een groene keuken met een wit blad heeft een heel ander effect dan een groene keuken met een zwart blad.
  • Neem stalen mee naar huis: voordat u een definitieve beslissing neemt is het handig om enkele stalen mee naar huis te nemen. Zo kunt u bekijken hoe deze er in uw keuken uitzien onder verschillende lichtomstandigheden.

Een groene keuken is ontzettend veelzijdig. Is een keuken geheel in het groen toch te heftig voor u en wilt u bijvoorbeeld liever een zwarte keuken? Dan kunt u er ook altijd nog voor kiezen om een groene muur toe te voegen aan uw zwarte keuken. Dan heeft u toch wat extra groen, zonder dat het te veel wordt. Wat u ook kiest, een beetje groen in de keuken kan altijd. Succes met uitzoeken!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print