Wat kost een keuken?

Een keuken is voor veel mensen het hart van het huis. Hier komt iedereen samen. Daarom vinden veel mensen het belangrijk dat een keuken de eyecatcher van het huis is. Aan een keuken hangt natuurlijk ook een prijskaartje. De prijs van een keuken hangt af van verschillende factoren zoals de grootte, de beschikbare ruimte, de materiaalkeuze en het apparatuur. In deze blog gaan we dieper in op de vraag: wat kost een keuken?

Wat kost een keuken gemiddeld?

De kosten van een gemiddelde keuken hangen af van een aantal voorkeuren. Zo kunnen de kosten variëren van ongeveer €3.000 tot €50.000 of soms zelfs meer. De exacte prijs van een keuken hangt dan ook af van keuzes die u maakt en de voorkeuren die u heeft. Wilt u graag luxere materialen en geavanceerde apparatuur laten installeren in uw keuken? Dan bent u meer kwijt dan wanneer u kiest voor een simpeler design.

Budget keuken

Een budgetkeuken is ideaal voor in een starterswoning of voor mensen die hun huis willen verhuren of verkopen. Een budget keuken of goedkope keuken is vooral functioneel en een stuk minder luxe. Hierbij wordt gebruikgemaakt van standaard keukenkasten, basismateriaal en eenvoudige doch functionele apparatuur. Een eenvoudige keuken kost meestal tussen de €3.000 en €10.000, afhankelijk van de keuzes die u maakt.

Middenklasse keuken

Een middenklasse keuken beschikt over meer opties en een betere kwaliteit dan een budget keuken. Hierbij wordt meestal gebruikgemaakt van duurzame materialen. Daarnaast biedt dit soort keuken een goede balans tussen prijs en kwaliteit. De prijs voor deze keuken ligt meestal tussen de €10.000 en €25.000.

Luxe keuken

Een luxe keuken is geschikt voor de mensen die meer willen besteden aan hun keuken en die enkel hoge kwaliteit wensen. Hier wordt dan ook gebruikgemaakt van de beste materialen en apparatuur. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld een natuurstenen keukenblad en op maat gemaakte keukenkasten. In deze keuken ontbreekt geen enkel detail. De kosten van deze keuken beginnen vaak vanaf €25.000. Afhankelijk van bepaalde keuzes kan de prijs nog omhoog gaan. Deze moderne keukens zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben vaak geavanceerde en innovatieve apparatuur.

Kosten van apparatuur

De gemiddelde kosten van keukenapparatuur kan variëren per type. Zo kan de prijs van een koelkast variëren tussen de €500 en €12.000. Een oven kost vaak tussen de €300 en €8.000. Deze prijs is afhankelijk van zijn functies van de oven. Voor oudere modellen (welke langer op de markt zijn) betaalt u minder dan voor het nieuwste van het nieuwste. Daarnaast kan zowel een kookplaat en een afzuigkap al snel €2.000 kosten. Als u kiest voor high-end merken, kan de prijs vaak hoger uitvallen. Het is daarom belangrijk om keuzes te maken. In welke apparatuur wilt u investeren en waar bespaart u liever op? Zo creëert u uw ideale keuken.

Zaken om rekening mee te houden bij de prijs van een keuken

Het antwoord op de vraag ‘wat kost een keuken’ is zeer uiteenlopend en er is dan ook niet één specifiek bedrag te benoemen. Bij het berekenen van de prijs van een keuken is het belangrijk om ook rekening te houden met eventueel bijkomende kosten. Als u bijvoorbeeld graag een op maat gemaakte keuken wilt en speciale elementen wilt laten toevoegen aan uw keuken, zal waarschijnlijk een op maat gemaakt plan moeten worden opgesteld. Daarnaast dient u ook altijd rekening te houden met installatiekosten. Gemiddeld kunt u hier rekenen op €1.000 tot €2.500 voor het installeren van uw keuken. Dit omvat het plaatsen van de gehele keuken. Van het installeren van de werkbladen tot het aansluiten van het apparatuur.

Eventueel komen er nog verdere kosten bij als het demonteren van uw bestaande keuken, het verleggen van de leidingen, stukadoren van de ruimten en eventueel bouwkundige aanpassingen als ook aanpassing van de vloer en of plafond. De kosten hiervan lopen uiteraard zeer breed uit een en is afhankelijk wat u allemaal wenst te gaan doen.

Vrijblijvend adviesgesprek

Het aanschaffen van een nieuwe keuken is iets waar u goed over na moet denken. Het is namelijk een grote investering en u wilt er, als het goed, is lang mee doen. Zorg er dus voor dat u weloverwogen keuzes maakt. De keuken hoort namelijk de gezelligste plek in het huis te zijn. Bij Paul Knip Keukens kunt u terecht voor alle vragen en een uitgebreid advies. Als expert staan wij klaar om u te begeleiden door het gehele proces, van het eerste adviesgesprek tot de installatie. Van landelijke keukens, tot luxe design keukens, bij Paul Knip Keukens bent u aan het juiste adres!

Neem vandaag nog contact met ons op voor het plannen van een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe uw droomkeuken eruit komt te zien!

Interessant artikel? Deel het!

Facebook
WhatsApp
Email
Print