Strakke keukens

Strakke keukens zijn de laatste jaren enorm populair geworden. De minimalistische vormgeving en strakke lijnen passen perfect in de moderne, tijdloze interieurstijl die veel mensen nastreven. Een strakke keuken straalt rust en overzicht uit, zonder overbodige franjes. Toch is er bij de keukenopstelling nog voldoende ruimte voor eigen smaak en voorkeuren. Op deze pagina belichten we vier veelvoorkomende keukenopstellingen waarbij een strakke keuken uitstekend tot zijn recht komt: de rechte opstelling, hoekopstelling, keukeneiland en U-vorm. Ook leest u meer over de specifieke kenmerken van elke opstelling en hoe deze het beste gecombineerd kan worden met de strakke keukenstijl. Zo krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden voor uw droomkeuken!

Daarom Paul Knip Keukens

Kenmerken van strakke keukens

Strakke keukens onderscheiden zich met een aantal kenmerken. Wij hebben de meest herkenbare voor u op een rijtje gezet:

  • Rechte lijnen en hoeken. Strakke keukens hebben veel rechte lijnen en hoeken, zonder veel rondingen of speelse details. Het strakke en minimalistische lijnenspel is kenmerkend voor een strakke keuken.
  • Minimalistische vormgeving. Een strakke keuken is vaak sober en overzichtelijk ingericht, met zo min mogelijk afleiding. Bij het ontwerpen van een strakke keuken worden overbodige decoraties vermeden om een rustige uitstraling te creëren.
  • Moderne materialen. Hoogglans oppervlakten, glas, composiet en beton zijn materialen die u veel ziet terugkomen in een strakke keuken. De materialen hebben een vlakke afwerking die bijdraagt aan de gehele look van de keuken. Niet alleen bij moderne keukens, maar ook bij strakke keukens komen deze materialen dus veel voor.
  • Lichte kleuren. De open uitstraling van een strakke keuken wordt nog extra benadrukt met lichte kleuren, zoals wit, grijs of zandkleuren. Felle of warme kleuren passen meestal minder goed bij het ontwerp. De lichte kleuren geven juist een rustige en ruimtelijke indruk.
  • Naadloze overgang. Het gebruik van lichte kleuren en moderne materialen voor de kasten, werkbladen en eventueel apparatuur, zorgen voor een naadloze overgang. De strakke en rustige uitstraling wordt versterkt doordat de materialen en kleuren overeen komen.

Strakke keukens in verschillende keukenopstellingen

Over het algemeen past een strakke keuken het beste bij opstellingen met rechte lijnen en hoeken. Hieronder lichten we vier opstellingen toe, waarbij de strakke keuken goed past.

Rechte keukenopstelling

De rechte keukenopstelling is een goede keuze voor een strakke keuken. De rechte lijnen en minimalistische vormgeving sluiten goed aan bij het strakke design. Een rechte rij met keukenkasten en werkbladen geeft een strakke en overzichtelijke uitstraling.

Hoekopstelling

Een hoekopstelling, waarbij twee rijen kasten in een hoek van 90 graden samenkomen, is ook geschikt voor een strakke keuken. De strakke hoek en rechte lijnen passen perfect bij minimalistische design van een strakke keuken.

Keukeneiland

Een keukeneiland kan ook goed gecombineerd worden met een strakke keuken. Het strakke en rechthoekige eiland vormt het centrale punt in de keuken en biedt ook nog eens extra werkruimte. Het eiland moet wel gemaakt zijn van dezelfde strakke materialen als de rest van de keuken, zodat de stijl en het karakter doorgetrokken wordt.

U-vorm

Een U-vormige opstelling kan ook een strakke uitstraling hebben. De hoeken moeten dan recht zijn en rondingen mogen niet gebruikt worden. De drie rechte rijen kasten, in u-vorm, kunnen een strakke en symmetrische look geven. Let bij deze dus wel goed op de details, zodat u zeker het gewenste design bereikt

Het naadloze en strakke ontwerp is ideaal voor iemand die houdt van een moderne, tijdloze en overzichtelijke keuken. Zowel bij grote als bij kleine keukens, een strakke keuken is altijd een populaire optie.

Inspiratie Strakke keukens

witte keuken houten

Speed 259

Vanaf € 4.300,-

keukenwinkel maastricht

Stone-Art

wit

Nordic

laundry kitchen

Inox Hoek

Prisma B